Számolok Istennel

Fekete Ágnes

Könyv

Dr. Fekete Ágnes 21 éven keresztül a Kossuth Rádió vallási szerkesztőségében a református adások szerkesztője volt. Ennek keretében, a műsor végén elhangzó jegyzetekben egy sorozatot indított ebben a műsorban a bibliai-, szimbólikus számok értelmezéséről. Célja nem az volt, hogy a számmisztika elemzéseit elvégezze, hanem egyszerű, intuitív módon egy-egy jegyzet készült az egyes számokhoz. 1-től 144000-ig tart a sor, természetesen nagy hézagokkal, csak a jelentőséggel bíró számok kerülnek elő… Elővett egy-egy számot, megkereste, hogy miként szerepel a Bibliában, és mellé írt egy olyan jegyzetet, amely egyfajta lelki útra sarkall. Például az első, 1-es szám esetében az egyenes szóról szól a szöveg elkerülve az Isten egységéről való hagyományos teológiai okfejtéseket. A könyv elkerüli akár a kabalisztika, akár a különféle ezoterikus irányzatok számmisztikájának értelmezését, nem tudományos, nem teológiai könyvről van szó, hanem ismeretterjesztő, a legszélesebb olvasóréteg számára készült. A leírt szövegek elhangzottak a Kossuth Rádióban szerdáról szerdára 2013. november 6-tól 2014. augusztus 27-ig a Tebenned bíztunk című adásban.

A borítót Orosz István Kossuth díjas grafikus művész készítette.

A könyv ára 1800 Forint.

Megrendelhető: [email protected]

Sebeim

A fafűtés húsz éve megszokott nálunk. De korábban is évtizedekig vidéken éltem, egész életemben vágtam a fát lány létemre. Most először történt baj. Siettünk. Mert

Elolvasom »

Szent Benedek napjára

„Nincs olyan védett hely a világban vagy templomainkban, ahol kereszténynek lehetne lenni. Ez egy új korszak.” [1] Rod Dreher: Szent Benedek válaszútján (Osiris, MCC 2021.)

Elolvasom »