A történet

Rádiós szerkesztői munkám megszűnésének állomásai: 2018. 02.05-én Bogárdi Szabó István püspök úrtól e-mailt kaptam, amely szerint meg kell jelennem Gér András tanácsos úr hivatalában. Megtudtam,…

Rádiós szerkesztői munkám megszűnésének állomásai:

2018. 02.05-én Bogárdi Szabó István püspök úrtól e-mailt kaptam, amely szerint meg kell jelennem Gér András tanácsos úr hivatalában. Megtudtam, hogy a Hegedűs Márkkal már megkötöttek egy szerződést, amely alapján riportokat készít az általam szerkesztett műsorba.

2018.02.14-én odavezették a Zsinati Tanács elé Hegedűs Márkot, hogy bemutatkozzon. Erről engem senki sem tájékoztatott, és semmilyen zsinati vezetőtestület elé nem hívtak az eddigi 21 évben.

2018. 02.27-én véletlenül benyitottam az MTVA Vallási Szerkesztőségbe, hogy egyeztessek a Vallási Szerkesztőség vezetőjével. Ott ült Fekete Zsuzsa és Hegedűs Márk. Arról tárgyaltak Mucsányi János főszerkesztővel, hogy az MTVA kössön szerződést Hegedűs Márkkal is. A főszerkesztő is akkor tudta meg, hogy a hátam mögött keresték meg őt. Elmondta, hogy egy egyházban csak egy emberrel kötnek szerződést. Kérte, hogy Hegedűs Márk adjon be mikrofon engedély iránti kérelmet, és akkor készíthet riportokat.

2018.03.13-án Fekete Zsuzsa fegyelmi figyelmeztetésben részesített, mert nem vettem részt egy értekezleten, amelyen még sokan mások sem vettek részt, de csak én kaptam megrovást.

2018.06.11-én megtudtam, hogy megszűnik a korábbi iratok, CD-k tárolási lehetősége a szerkesztőségben, levelet intéztem Fekete Zsuzsához. Megtudtam válaszából, hogy július 1-ig el kell hoznunk iratainkat a Zsinati Irodából, megszegve egyébként az irattárolási szabályzatot, mivel ott hang stúdió épül, nem lesz számunkra hely.

2018. 07.11-én behívatott dr. Bogárdi Szabó István a zsinati irodába. Azt mondta, megszünteti szerkesztői megbízatásomat. Semmit írásban nem kaptam. Az elhangzott kritikák egyike az volt, hogy az egyik riport hossza nem volt elegendő.

2018.07.18-án az MRE zsinatának elnökségi e-mail címéről érkezett az MTVA vallási főszerkesztője részére egy levél, melyben helyettem Fekete Zsuzsát delegálják a Tebenned bíztunk című félóra szerkesztőjévé. Erről én a főszerkesztő úrtól telefonon értesültem. E levélnek a címzettjei között nem szerepeltem.

2018. 07.19-én a Zsinat Jogi Bizottságához fordultam azzal a kéréssel, hogy vizsgálják felül ügyemet. Erre azóta sem kaptam választ.

2018. 08.28-án kézhez kaptam azt a levelet, melynek dátuma 2018. 07.28. Ebben egyrészt az elnökség írásban visszavonja megbízatásomat, másrészt dr. Bogárdi Szabó István egyedüli aláírásával kirendel beosztott riporternek az MTVA Kossuth Rádió Tebenned bíztunk című műsorába.

2018. 08.30-án térd-műtétem miatt kértem betegállományba helyezésemet.

2019. október 16-án dr Szabó István – a zsinat lelkészi elnöke aláírással visszavonta kirendelésemet. (Melyet dr Hegedűs Lóránt Dunamelléki Ek. püspöke írt meg.)

Similar Posts